به گزارش مشرق، با اعلام وزارت نیرو، مجیدعمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو از پیشبرد طرحها و برنامههای مختلف برای افزایش میزان بهرهوری و راندمان نیروگاهی خبر داد و گفت: پژوهشگاه نیرو در حوزه بهرهوری در بخش تولید، انتقال و توزیع فعالیتهای مؤثری را صورت داده است که میتوان به ارتقا ظرفیت تولید نیروگاههای گازی با انجام برخی اصلاحات در پرههای توربینهای نیروگاهی اشاره کرد.
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه با تحقق این مهم توان توربین V۹۴ به حدود ۱۰ مگاوات افزایش یافت، افزود: این فرآیند در کل دنیا بیسابقه است. به عبارت دیگر پژوهشگران پژوهشگاه نیرو با همراهی یک شرکت دانشبنیان موفق به اعمال تغییرات در توربینهای نیروگاههای گازی شدند که با افزایش راندمان و بهرهوری نیروگاهها همراه شد.
به گفته وی، افزایش ۱۰ مگاواتی راندمان نیروگاهی، مستلزم سرمایهگذاری قابل توجهی است اما این امر با کمترین سرمایهگذاری و انجام تغییراتی در پرههای توربینهای نیروگاههای گازی محقق شد.
عمیدپور در همین راستا خبر داد: به منظور پیشبرد این امر، حدود ۶۰ نقطه نیروگاهی کشور شناسایی شد و با همکاری شرکت برق حرارتی و نیروگاههای کشور این مهم در ابعاد گستردهتری انجام میشود.
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه هماکنون این فرآیند در ۶ نیروگاه سیکل گازی به سرانجام رسیده است، ادامه داد: در چنین شرایطی به توان تولید نیروگاههای کشور به صورت ویژه افزوده میشود.
وی یادآور شد: هم اکنون هماهنگیهای لازم با شرکت برق حرارتی انجام شده است که برای سه نیروگاه دیگر عملیات اصلاح توربین نیروگاهی آغاز شود. با در نظر گرفتن این مطلب که این اصلاحات در بازه زمانی تعمیرات نیروگاهی قابل انجام است، منتظر هستیم با عبور از پیک مصرف برق این امر صورت گیرد.
وی درباره همکاری پژوهشگاه نیرو با دانشگاهها و شرکتهای فناور و دانشبنیان، گفت: پیش از این سازوکار لازم برای همکاری بین این مجموعهها را به صورت سیستماتیک در اختیار نداشتیم، اما خوشبختانه طی ماهه اخیر با موافقت وزیر نیرو برای راهاندازی پارک علم و فناوری نیرو شاهد فعالیت سیستماتیک این مجموعه هستیم.
۱۷۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صنعت آب و برق فعال است
عمیدپور با اعلام اینکه در حوزه صنعت آب و برق حدود ۱۷۰۰ شرکت دانشبنیان وجود دارد، بیان کرد: این شرکتها به نوعی در حوزه آب، برق و مباحث مرتبط با آن فعال هستند. بسیاری از این شرکتها در ۵۰ پارک علم و فناوری کشور مستقر یا به صورت مستقل در حال فعالیت هستند. پارک علم و فناوری وزارت نیرو یک پتلفرم است که برای شرکتهای دانش بنیان جریان سازی و بازار سازی میکند.
رئیس پژوهشگاه نیرو تاکید کرد که پژوهشگاه نیرو در تلاش است یک زیست بوم علم و فناوری ایجاد کند. بر این اساس به منظور توسعه و بازار سازی فعالیتها قرار است از شرکتهای دانش بنیان فعال در نقاط مختلف کشور حمایت شود و ابزار این حمایت صندوق فناوری نیرو است.
وی با بیان اینکه یک افزایش سرمایه جدی برای صندوق فناوری نیرو در آینده نزدیک پیشبینی شده است، گفت: همچنین در حوزه مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری در بخش خانگی طرحهای متعددی صورت گرفته است. با توجه به اینکه در تابستان با پیک مصرف برق مواجه هستیم و امسال میزان مصرف سیستمهای سرمایشی به ۳۰ هزار مگاوات رسید، در همین راستا در حال اجرای برنامههای مختلفی در مرکز بارهای سرمایشی برای بهبود عملکرد سیستمهای سرمایشی هستیم.